вівторок, 9 січня 2024 р.

I етап XXIV Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

 1 листопада в ДПТНЗ «Лебединське ВПУ лісового господарства» відбувся I етап XXIV Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Конкурс спрямований на піднесення престижу української мови серед молоді, виховання поваги до культури та традицій українського народу.
Свої знання з української мови продемонстрували учні I-III курсів. За підсумками конкурсу будуть обрані переможці, які вже у грудні візьмуть участь у випробуванні обласного рівня.
В той час, коли наші мужні воїни ЗСУ потом і кров'ю відвойовують кожен шматочок української землі, вивчаймо, досліджуймо, відроджуймо УКРАЇНСЬКУ МОВУ!









Радіодиктант національної єдності

 У п’ятницю, 27 жовтня, об 11:00 відбувся радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Цьогоріч авторкою тексту є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, а читав його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно. Назва радіодиктанту-2023 – «Дороги України». Здобувачі освіти ДПТНЗ "Лебединське ВПУ лісового господарства" традиційно долучилися до написання радіодиктанту.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість бути причетними до справжнього акту єднання всіх українців 🇺🇦







День захисників і захисниць України

 У День захисників і захисниць України викладачами Дудник Т.І. та Курило А.О. був проведений урок мужності «Герої рідного краю». Здобувачі освіти мали змогу поспілкуватися з молодшим сержантом Дмитром та солдатом Євгенієм про перші дні війни на території Лебединщини та бойовий шлях героїв сучасності, силу нескорених українських воїнів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав життя, захищаючи рідну землю від ворога.

Слава Україні 🇺🇦 Героям Слава 🩵💛