середа, 11 листопада 2020 р.

УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА. ЗНО 2021.

У 2021 році в переліку навчальних предметів, із яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, виокремлюють 1) українську мову та 2) українську мову і літературу.

Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2021 році здобудуть повну загальну середню освіту, мають обов’язково вибрати для проходження ДПА у формі ЗНО українську мову або українську мову і літературу.

Зміст сертифікаційної роботи з української мови і літератури визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з української мови і літератури для закладів загальної середньої освіти.

пʼятниця, 6 листопада 2020 р.

ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

 9 листопада 2020 року, у День української писемності та мови, з 9.00 до 10.00 години Українським радіо проводиться ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна. Спецпроєкт, організований Суспільним спеціально до події, стартуватиме в студії UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура о 9:00, ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання.

Радіодиктант почнеться о 9:15.